بلاگ

راهنمای شست و شوی سرویس خواب 

راهنمای کامل نحوه شست و شوی سرویس خواب

سرویس خواب کالاهای مختلفی چون روتختی، پتو، ملحفه، تشک، بالش، لحاف و… را شامل می‌شود که همگی آنها لازمه داشتن یک خواب آرام و راحت هستند. هر فرد به طور میانگین در طول روز ۸ ساعت در حال استراحت و خواب است و داشتن بستری مرتب و تمیز تأثیر بسزایی در خواب راحت دارد.
در واقع حفظ اصول بهداشتی، نظافت و شستشوی صحیح کالا خواب در افزایش طول عمر این محصولات و همچنین ایجاد خوابی سالم و با کیفیت برای فرد تاثیر می‌گذارند. از این رو در این مقاله از اویتا راهنمای شست‌و‌شوی سرویس خواب همراه با نکات مهم آن را شرح‌ داده‌ایم که دانستن آنها برای هر خانم خانه‌داری لازم است.

اهمیت شستشوی کالای خواب

نظافت و شستشو سرویس خواب اهمیت بالایی دارد چرا که این محصولات در تماس مستقیم با پوست بدن و مو هستند و در صورتی که تمیز و بهداشتی نباشند باعث ایجاد بیماری‌های گوناگونی در فرد خواهند شد. اگر قسمتی از بالش، پتو یا ملحفه خود را در زیر میکروسکوپ قرار دهید متوجه وجود تعداد زیادی از ذرات و موجودات ریز میکروسکوپی در آنها خواهید شد که از سلول‌های مرده پوست بدن انسان تغذیه می‌کنند و عامل اصلی ایجاد آلرژی و حساسیت‌ هستند.

از طرفی نیز در طول خواب، عرق بدن فرد به کالاهای خواب نفوذ پیدا می‌کند و به محیطی مرطوب و مناسب برای رشد انواع قارچ‌ها تبدیل می‌شوند که همین مسئله سبب کثیف شدن و ایجاد بوی بد در جای خواب می‌شود. تنها راه خلاص شدن از شر موجودات ریز میکروسکوپی و قارچ‌ها شستشوی منظم کالای خواب است.

زمان مناسب شستن سرویس خواب

توصیه می‌کنیم که ماهی یک بار و در صورت امکان هر دو هفته یک بار نسبت به شستن لحاف و کالای خواب خود اقدام کنید تا کاملاً آلودگی، کثیفی‌ها و بوی بد از سطح این لوازم پاک شوند و محیط خواب بهداشتی و تمیزی داشته و از خوابی سالم و با کیفیت برخوردار شوید. بالشت یکی از مهمترین ملزومات خواب است که مانع از گردن درد می‌شود. بالش زیر سر قرار می‌گیرد و با پوست سر، گوش، چشم، بینی و دهان در تماس است از این رو چربی، عرق و آبریزش این بخش‌ها سبب می‌شوند تا بالش نسبت به دیگر کالاهای خواب زودتر آلوده و کثیف شود.

آلودگی‌های بالش بر پوست سر و صورت تأثیرات منفی دارند و ممکن است مشکلاتی چون ریزش مو، قارچ‌ و بیماری‌های پوستی را در فرد ایجاد کند. در نتیجه می‌بایست روبالشی خود را که به عنوان محافظ بالش عمل می‌کند در یک دوره زمانی کمتر و هر هفته بشویید و خود بالش را نیز حداقل هر سی روز یا نود روز یکبار بطور کامل شستشو دهید.

البته باید بگوییم به طور کلی کار شستن و خشک کردن کالای خواب مقداری دشوار و زمانبر است و شاید هر کسی شرایط و فرصت این کار را نداشته باشد. از این رو هر فرد می‌تواند بر اساس وضعیت و شرایط زندگی خود هر 3 ماه، 6 ماه و یا در نهایت سالی یک بار کالای خواب خود را شستشو دهد و بالش‌هایی که قابل شستشو هستند نیز باید دو بار در طول سال شسته شوند.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای انتخاب خرید کالای خواب

7 نکته مهم شست و شوی سرویس خواب

تا اینجا با زمان مناسب و ضرورت شستشو کالای خواب آشنا آشنا شدید. در ادامه یک سری نکات و توصیه‌هایی را ارائه دادیم که با رعایت آنها می‌توانید کالای خواب خود را به صورت صحیح و اصولی شستشو دهید و باعث افزایش طول عمر مفید این کالاها شوید به طوری که پس از استفاده طولانی مدت همان رنگ، کیفیت و زیبایی روز اول را داشته باشند.

  • شما می‌توانید کالای خواب خود را با ماشین لباسشویی و هم با دست بشویید ولی بهتر است که این کار توسط ماشین لباسشویی انجام شود چون پودرهای ماشین لباسشویی حاوی مواد بسیار قوی‌تری در مقایسه با پودرهای دستی هستند.
  • همچنین در شستشو دستی ممکن است به دلیل سنگین شدن وزن کالای خواب پس از خیس شدن، نتوان آنها را به خوبی آبکشی کرد و مواد شوینده و کف در بافت این وسایل باقی بمانند که باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی و آلرژی در فرد می‌شوند.
  • اگر به هر دلیلی امکان استفاده از لباسشویی را ندارید توصیه می‌کنیم که در شستشوی دستی کالای خواب حتماً چندین مرتبه عمل آبکشی را انجام دهید و از مواد شوینده کمتری استفاده کنید.
  • محصولات کالای خواب از نظر جنس متفاوت هستند و توجه به جنسی یکی از مهمترین نکاتی است که پیش از شستشوی سرویس خواب باید به آن توجه کنید. برخی از سرویس‌های خواب را نمی‌توان با ماشین لباسشویی بشویید. پارچه برخی از کالای خواب پس از شستشو کوچک شده و یا به اصلاح آب می‌روند برخی دیگر نیز ثبات رنگ نداشته و رنگشان از بین می‌رود. بنابراین لازم است که شستشوی کالای خواب را بر اساس جنس آنها انجام دهید.
  • کالای خواب خود هرگز برای مدت طولانی در معرض مستقیم نور آفتاب قرار ندهید چون به بافت و رنگ آن آسیب وارد می‌کند.
    4- جهت خشک کردن این محصولات هرگز از درجه بالای خشک کن استفاده نکنید.
  • برای اینکه رنگ اصلی کالاهای خواب حفظ شود رنگ‌های روشن و تیره را به صورت جداگانه شستشو دهید.
  • سرویس خواب را در دمایی کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد بشویید.
  • شستشوی سرویس خواب ملیله و منجوق دوزی شده، سخت است و با کوچکترین اشتباه زیبایی و کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهند در نتیجه شستشوی آنها را به خشکشویی بسپارید.

راهنمای نحوه شستن سرویس خواب | شستشوی بالش

  • قبل از شستن بالشت ابتدا لکه‌های روی آن را با روش‌های مناسب از بین ببرید.
  • روش شستشوی بالش به محتویات و الیاف داخلی آن بستگی دارد. اگر بالش خود را در خانه درست کرده و با موادی چون پشم، پنبه، پر، پود و غیره آن را پر کرده باشید باید شستشوی بالش را بر اساس محتویات داخلی آن انجام دهید تا به خوبی تمیز شود و بعدها مشکلی پیش نیاید. برای مثال بالش‌هایی که حاوی پر و پشم شیشه هستند پس از شستشو ممکن است جمع شوند و نرمی خود را از دست دهند و بهتر است آنها را به صورت دستی بشویید و در داخل ماشین لباسشویی قرار ندهید.
  • اگر بالش شما توسط کارخانه تولید شده باشد جهت شستشوی آن می‌بایست به دستورالعمل‌های خاص یا برچسب روی بالش توجه کنید.
  • جهت شستشوی دستی بالش کافی است یک تشت را پر از آب ولرم یا سرد کنید و سپس به اندازه کافی ماده شوینده ملایم در آن اضافه کنید. بالش را در داخل تشت قرار داده و اجازه دهید برای ساعاتی در آب غوطه ور شود. با این روش دیگر نیازی به چلاندن بالش نیست.

بیشتر بدانید: نحوه شست و شوی انواع بالشت

راهنمای شستن کالای خواب | شستشوی روبالشی

  • قبل شستشوی روبالشی ابتدا آن را به خوبی تکان دهید تا گرد و غبارهای موجود روی آن از بین بروند.
  • از آب سرد برای شستن روبالشی استفاده کرده و با درجه سرد نیز آن را خشک کنید. روبالشی خود را هرگز با آب داغ نشویید چون ممکن است رنگ آن از بین برود و چروک نیز می‌شود.
  • رو بالشی‌های خود را برای خشک کردن در هوای آزاد و در معرض نور خورشید قرار دهید. خورشید تاثیر بسزایی در ضد عفونی کردن بافت پارچه روبالشی دارد.

نحوه شستشوی کالای خواب | شستن روتختی

  • قبل از شستشوی روتختی ابتدا باید از ثبات رنگ آن اطمینان حاصل کنید. کافی است قسمت کوچکی از روتختی خود را در داخل مقدار کمی ماده شوینده قرار دهید و سپس به رنگ آن دقت کنید اگر تغییر رنگی مشاهده کردید حتماً کار شستشو را به خشکشویی بسپارید.
  • جهت شستن روتختی رنگی بهتر است از مواد شوینده بدون آنزیم و مخصوص پارچه‌های رنگی استفاده کنید.
  • روتختی را هرگز همراه حوله‌ و دیگر لباس‌های خود نشویید.
  • بعد از شستن، روتختی را در هوای آزاد و نور خورشید قرار دهید تا خشک شود. نور خورشید سبب درخشندگی و سفیدی روتختی‌ها شده و همچنین میکروب‌ها را از بین می‌برد.
  • برای خشک کردن روتختی‌ها از آویزان کردن و فشردن آنها خودداری کرده و بهتر است روتختی را در جای مسطح پهن کنید.

حتما بخوانید: نکات مهم نحوه نگه‌داری ملحفه و روتختی

روش صحیح شستشوی سرویس خواب | شستن ملحفه

  • با توجه به اینکه رنگ اکثر ملحفه‌ها روشن و سفید است هرگز آنها را به صورت همزمان با پارچه‌ها و لباس‌های رنگی نشویید چون این کار سبب تغییر رنگ ملحفه خواهد شد.
  • ملحفه‌ها را به صورت گرد و تا شده در داخل محفظه لباسشویی قرار دهید تا بافت پارچه آسیب نبیند و از تغییر شکل و کشیدگیملحفه‌ها جلوگیری شود.
  • در صورتی که روی ملحفه لکه وجود دارد پیش از شستشوی آن اقدامات لازم را جهت لکه بری انجام دهید.
  • اگر ملحفه‌های شما بیش از اندازه با چربی بدن آلوده شده باشد بهتر است آن را با آب گرم و صابون بشویید تا چربی‌های داخل الیاف ملحفه به خوبی از بین بروند.
  • یکی از راه‌های ساده جهت براق و روشن کردن ملحفه‌های سفید این است که در زمان شستشو از یک چهارم پیمانه آبلیمو طبیعی استفاده کرده و سپس ملحفه‌ها را با آب گرم آبکشی کنید.

پیشنهاد مطالعه: نحوه پاک کردن لکه ها از روی ملحفه و روبالش

راهنمای شستشوی سرویس خواب | شست و شوی پتو

  • پتو دارای وزن بالایی است و پس از شستشو وزن آن بیشتر نیز خواهد شد از این رو ماشین لباسشویی شما باید فضا و گنجایش کافی جهت شستشو پتو را داشته باشد در غیر این صورت پتو تمیز شسته نخواهد شد و ممکن است چروک نیز شود.
  • نکته دیگری که در شستشوی پتو باید با آن توجه کنید این است قبل از شستشو حتماً برچسب پتوی خود را چک کنید تا بدانید امکان شستشوی پتو با دست یا ماشین لباسشویی در خانه وجود دارد یا خیر چون برخی از پتوها را باید به خشکشویی داد.
  • پتوها با جنس‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسند و روش شستشوی هر یک از آنها با توجه به جنس و نوع بافت متفاوت است. برای مثال پتوهای پشمی را می‌بایست با آب سرد بشویید و تنظیمات مربوط به لباسشویی و خشک‌کن را روی دور کم تنظیم کنید. پتوهای موهر یا برقی به شستشوی خاصی نیاز دارند و اگر آنها را با دست یا ماشین لباسشویی در منزل بشویید ممکن است آسیب ببینند و باید شستشوی آنها را به خشکشویی بسپارید.

بیشتر بدانید: نحوه شست‌وشوی انواع پتو و پتو مسافرتی

نتیجه گیری

قیمت کالای خواب معمولا بالا است و می‌بایست در شستشوی آن دقت کافی داشته باشید. به طور کلی محصولات کالای خواب با جنس‌های مختلفی تولید و به بازار فروش عرضه می‌شوند که می‌بایست شستشو هر یک را براساس جنسی که دارند انجام دهید در غیر این صورت بافت پارچه آسیب خواهد دید و از عمر مفید کالای خواب کاسته خواهد شد و از طرفی نیز به خوبی تمیز و بهداشتی نخواهند شد. در مقاله راهنمای شستشوی سرویس خواب سعی کردیم تمام نکات لازم در این خصوص را ارائه دهیم و همچنین روش‌های صحیح شستشوی پرکاربردین کالاهای خواب را نیز به صورت مجزا شرح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *