انواع حوله چون حوله حمام، تن پوش، استخری، دست و صورت همگی جزو لوازم شخصی محسوب میشوند که ارتباط مستقیمی با پوست بدن دارند در نتیجه شستوشوی درست انواع حوله نقش بسزایی در سلامت فردی ایفا میکند. باتوجهبه اینکه حولهها پس از استفاده مرطوب میشوند میتوانند مکان بسیار مناسبی برای رشد و تکثیر انواع قارچها و میکروبها باشند و آنها را به بدن شخص هم انتقال دهند و سبب بروز انواع بیماریهای پوستی، تنفسی و چشمی شوند. به همین دلیل لازم است تا با نحوه صحیح شست و شوی حولهها آشنا شوید. در این مقاله از اویتا تصمیم داریم تمامی نکات لازمی که باید در رابطه با شستشوی درست انواع حوله بدانید را شرح دهیم پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
زمان مناسب شستشوی انواع حوله
حولهها در انواع مختلفی تولید میشوند که هر یک کاربرد خاص خود را دارند و باید هر یک را در زمان درستی شستشو داد تا بهداشت فردی شما حفظ شود.
بهترین زمان شستوشوی حوله دستی
حولههای دست و صورت یکی از پراستفادهترین حولهها هستند که بهصورت روزانه مورداستفاده قرار میگیرند و با پوست صورت و نواحی حساس چون چشمها و لبها در تماس هستند؛ بنابراین لازم است تا هر هفته، دو بار شسته شوند. جهت شستن حوله دست و صورت توصیه میکنیم که از آب ولرم و نه داغ و همچنین مواد شوینده مناسب استفاده کنید تا علاوه بر حفظ نرمی بافت حوله از دفرمه شدن تار و پودهای پرزهای حوله نیز جلوگیری شود. شما میتوانید برای شستشوی حوله دستی از نرمکننده مخصوص حوله نیز استفاده کنند.
بهرتین زمان شستشوی حوله حمام
حوله حمام در انواع مختلفی تولید میشود که برخی از آنها بهصورت تن پوش و پوشیدنی هستند و برخی نیز به صورت مستطیل و به حالت پیچیدنی مورداستفاده قرار میگیرند. متأسفانه برخی از افراد بهصورت اشتراکی از حوله حمام استفاده میکنند و امروزه حوله حمام مشترک یکی از راههای انتقال بیماریهای تناسلی محسوب میشود؛ یعنی علاوه بر انتقال انواع بیماریهای پوستی میتواند انواع عفونتها و بیماریهای تناسلی را نیز به فرد منتقل کند؛ بنابراین این موضوع را جدی را بگیرید و به دیگران نیز گوشزد کنید. یکی دیگر از نکات مهم این است که حوله حمام خود را هر چند وقت یکبار بشویید؟
توصیه ما این است که هر هفته یکبار و یا هر دو هفته یکبار نسبت به شستوشوی حوله حمام خود اقدام کنید. به یاد داشته باشید که حولههای حمام نیز مانند تمامی حولههای دیگر به دمای زیاد حساس هستند چرا که باعث آسیب به بافت شده و قدرت جذب آب حوله را کمتر میکند. همچنین باتوجهبه اینکه حوله حمام پس از خیس شدن سنگین میشوند ممکن است در شستشوی دستی حوله حمام نتوانید آن را بهخوبی شسته و آبکشی کنید؛ بنابراین توصیه میکنیم که این نوع حولهها را با لباسشویی بشویید.
زمان مناسب شستشوی حوله استخری
حوله استخری که با نام حوله نیم حمام نیز شناخته میشود در مقایسه با انواع حوله حمام سایز کوچکتر و جمع و جورتری دارد. از این نوع حوله در استخر و معمولاً مسافرت استفاده میشود. از حوله استخری کمتر استفاده میشود؛ ولی باتوجهبه اینکه پس از استفاده در مکانی بسته قرار میگیرد حتماً پس از هر بار استفاده آن را شسته و بهخوبی خشک کنید.
نکات مهم شستشوی حولهها
تا اینجا زمان مناسب شستشوی انواع حوله را دانستید حال نوبت به این میرسد که بدانید چه نکاتی را در زمان شستشوی انواع حوله باید رعایت کنید تا علاوه بر اینکه به بهترین شکل ممکن تمیز شوند بافت و کیفیت خود را نیز از دست ندهند و عمر طولانیتری داشته باشند.
1- شستوشوی حوله در لباسشویی
همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که حوله را بهتنهایی و جدا از دیگر لباسها در ماشین لباسشویی بیندازید. بهویژه حوله حمام را که هیچگاه نباید با لباسهای دیگر بشویید؛ چون ممکن است آلودگیهای لباسهای دیگر را به خود جذب کند و یا رنگ بگیرد و از طرفی دیگر نیز به دلیل اینکه حوله حمام پس از خیس شدن وزنش بالا میرود اگر با لباسهای دیگر در لباسشویی قرار گیرد بهخوبی شسته نخواهد شد. اما متأسفانه برخی از افراد بهخاطرنداشتن وقت کافی و استفاده از تمام ظرفیت لباسشویی، حولهها و لباسهای خود را با هم در لباسشویی میریزند.
پیشنهاد مطالعه: هر آنچه باید درباره عمر مفید حوله ها و نحوه نگهداری آنها بدانید
2- تفکیک حولهها بر اساس رنگ
این نکته را همیشه به یاد داشته باشید چه در شستوشوی دستی حوله و چه در شستشوی حوله با ماشین لباسشویی، حولههای خود را بر اساس رنگی که دارند تفکیک کنید؛ یعنی حوله سفید را همراه با حولههای رنگی خود نشویید. چون در این غیر این صورت ممکن است حولههای رنگی به حوله سفید رنگ پس دهند.
3- مطالعه برچسب شستشوی حوله
قبل از شستوشوی حوله خود، برچسب راهنمای روی آن را بهخوبی مطالعه کنید تا اطلاعات لازم در رابطه با جنس الیاف و میزان دمای آب مناسب برای شستشوی آن را کسب کنید. ولی بهطورکلی انواع حولهها را میتوان در لباسشویی و با دمای بین ۳۰ تا ۶۰ درجه و ملایم شستشو داد.
4- استفاده از مواد شوینده و سرکه
برخی از افراد بر این باور هستند که اگر حوله خود را با آب خالی بشویند عمر آن افزایش پیدا میکند. ولی باید بگوییم که اگر حوله بهخوبی شسته و خشک نشود پرزهای آن بهترین مکان جهت تجمع و رشد عفونت، باکتری و ویروس است؛ بنابراین حوله خود را تنها با آب خالی نشویید و از مواد پاککننده و شوینده مناسب حوله نیز استفاده کنید.
اگر از آن دسته از افرادی هستید که نسبت به مواد شوینده حساسیت دارید و ممکن است پوست بدنتان دچار خارش و قرمزی شود توصیه میکنیم بهجای مواد شوینده از سرکه استفاده کنید. سرکه علاوه بر داشتن خاصیت میکروبزدایی سبب حفظ رنگ حوله نیز میشود.
بیشتر بدانید: راهنمای خرید انواع حوله دستی، استخری و حمام
5- استفاده نکردن از نرمکننده و سفید کننده
برخی از افراد برای اینکه حوله نرمی داشته باشد در زمان شستشو از نرمکننده لباس استفاده میکنند؛ ولی باید بگوییم که این کار کاملاً اشتباه است چرا که نرمکنندههای مایع اثر منفی بر قدرت جذب حوله دارد و بهمرورزمان باعث میشوند تا حوله نتواند بهخوبی آب را به خود جذب کند. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که هرگز از سفیدکننده برای شستن حوله سفید خود استفاده نکنید؛ چون باعث کاهش عمر حوله میشود.
6- روش خانگی تثبیت رنگ حوله
جالب است بدانید یکی از روشهایی که بسیاری از افراد برای حفظ براقیت و رنگ اولیه حوله خود به کار میبرند این است که در اولینبار شستشوی حوله از مقداری سرکه به همراه مواد شوینده استفاده میکنند و حوله را بر اساس دستورالعملهای شرکت تولیدکننده خشک میکنند.
7- تکاندادن حوله
پس از شستشوی حولة خود، آن را چندین بار تکان دهید این کار باعث میشود تا آب اضافی حوله گرفته شود و زودتر خشک شود و همچنین حوله شما مثل روز اول حالت پفی خود را داشته باشد.
8- خشک کردن صحیح حوله
برخی از افراد برای اینکه حوله خود را کاملاً خشک کنند از اتو استفاده میکنند؛ ولی باید بگوییم که اتو به بافت حوله آسیب میزد و باعث کمشدن حجم و پف حوله میشود و در نهایت عمر آن را کم میکند. توصیه میکنیم که از خشککن لباسشویی نیز برای خشککردن حولههای خود بهویژه حوله حمام و تنپوش استفاده نکنید، لباسها در خشککن لباسشویی در مقایسه با حوله زودتر خشک میشوند؛ چون حوله خیس حجم بالایی دارد و سنگینتر است.
بهترین روش خشککردن حوله دست و صورت، حوله تن پوش، حوله استخری و حوله حمام به روش سنتی است؛ یعنی حوله را زیر نور مستقیم خورشید و در هوای آزاد پهن کنید. نور خورشید علاوه بر خشککردن حوله موجب کشتهشدن باکتریها، قارچها و میکروبهای موجود در بافت حوله میشود. توجه داشته باشید که اگر حولهتان بهخوبی خشک نشود و یا اینکه در محیطی بسته خشک شده باشد بوی بد و نامطبوعی خواهد داد که برای شما آزاردهنده است در این صورت برای رفع آن بهتر است دوباره حوله را شسته و آن را در هوای آزاد خشک کنید. توصیه میکنیم مقاله روشهای از بین بردن بوی بد حوله را نیز مطالعه کنید.
نتیجه گیری
در مقاله راهنمای شستوشوی انواع حوله سعی کردیم تمامی نکات کلیدی و لازم در این زمینه را بیان کنیم که از مهمترین آنها میتوان به زمان مناسب شستشوی حوله و استفادهنکردن از نرمکنندهها و سفیدکنندههای لباس اشاره کرد و در آخر حولههای خود را به روش سنتی و در زیر نور آفتاب خشک کنید تا علاوه بر بونگرفتن، میکروبزدایی نیز شوند.