بالش طبی یکی از بالشهای پرطرفدار است که افراد زیادی از آن استفاده میکنند و یا قصد خرید آن را دارند ولی شاید به درستی ندانند که بالش طبی چیست. ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا به تعریف بالشت طبی پرداخته و شما را با انواع بالش طبی، مزایا و معایب آن آشنا کنیم و در نهایت نکات مهم در هنگام خرید بالش طبی را شرح بدهیم تا افرادی که قصد خرید این نوع بالش را دارند در هنگام انتخاب بدانند که باید به چه مواردی توجه کنند. اگر میخواهید همه چیز در مورد بالش طبی را بدانید تا انتهای این مقاله از اویتا با ما همراه باشید.
بالش طبی چیست!؟
بالش طبی (Orthopedic pillow) یک نوع بالشت با طراحی منحصر به فرد است که در هنگام خواب وضعیت گردن و ستون فقرات را در حالت مناسبی قرار میدهد و کمک میکند تا ستون فقرات در راستای طبیعی خود قرار بگیرند. همین ویژگی سبب میشود تا فشار روی گردن و ستون فقرات کاهش پیدا کند و در نتیجه فرد دچار مشکلاتی چون کمردرد، سردرد، گردن درد و شانه درد نشود.
انواع بالش طبی دارای ساختاری تنظیم شده هستند و این موضوع یکی از تفاوتهای بزرگ آنها با بالشهای معمولی است همچنین بالشطبی تغییر شکل نمیدهد و زمانی که بر روی بالش فشار وارد شود به سرعت به حالت اولیه خود برمیگردد.
اگر شما از مشکلات گردن و ستون فقرات رنج میبرید خرید بالش طبی انتخاب خوبی برای شما است و میتواند به کاهش و رفع این مشکلات کمک کند. همچنین کسانی که عادت دارند در هنگام خواب به پهلو، شکم یا پشت بخوابند استفاده از بالشت طبی برایشان مناسب است تا به گردن و ستون فقرات آنها فشاری وارد نشود. افرادی که ساعتهای طولانی در محل کار خود روی صندلی مینشینند ممکن است دچار گردن درد، کمردرد و سایر مشکلات شوند پس میتوان گفت که بالش طبی انتخاب خوبی برای آنها است.
انواع بالش طبی
امروزه شرکتهای زیادی انواع بالش طبی را تولید و به بازار فروش عرضه میکنند که از نظر ساختار، ارتفاع و مواد سازنده با یگدیگر متفاوت هستند. شما میتوانید در کنار تشک خوشخواب یا تشک زمین خواب خود از بالش طبی استفاده کنید. ما در ادامه شما را با انواع بالشت طبی براساس تفاوتهایی که دارند آشنا میکنیم.
انواع ساختار بالش طبی
بالشهای طبی بر اساس نوع ساختار در انواع بالشهای ژلهای، گردندار و گوددار تقسیم بندی میشوند؛ همین تنوع ساختار موجب شده است تا هر بالش برای افراد مختلفی مناسب باشد.
بالش طبی ژلهای: بالشت ژلهای از سر و گردن در برابر فشار محافظت کرده و دارای مواد ژلهای است. اگر شما به دنبال خرید یک بالش طبی هستید که خاصیت خنک کنندگی داشته باشد بالش ژلهای برای شما مناسب میباشد.
بالش طبی گردندار: این بالش برای محافظت از گردن دارای یک برآمدگی در قسمت پشت است و همین ویژگی این بالش را برای افرادی که دارای مشکلات ستون فقرات و گردن هستند مناسب کرده است.
بالش طبی گوددار: همانطور که از اسم این بالشت پیداست در قسمت وسط یک فرورفتگی قرار دارد و به همین دلیل این نوع بالش طبی از گردن و سر در برابر فشار محافظت میکند. بالشهای طبی گوددار یک محصول مناسب برای افرادی هستند که به دنبال خوابی راحت و بدون درد میباشند.
مواد سازنده بالش طبی
مواد سازنده در بالشهای طبی متفاوت است و از انواع موادی چون لاتکس طبیعی، پر، فوم و غیره استفاده میشود که در ادامه به توضیح هر یک میپردازیم.
بالش طبی پر: در ساختار مواد سازنده داخلی این بالشها از پرهای طبیعی یا مصنوعی استفاده شده است به همین دلیل نرمی و راحتی کافی را دارند. خاصیت انعطاف پذیری بالشت طبی پر موجب شده تا سازگاری خوبی با گردن و سر داشته و برای افرادی که به دنبال بالش نرم و راحت هستند گزینه مناسبی محسوب میشود.
بالش طبی لاتکس: لاتکس یک فوم از مواد طبیعی است که به خوبی از سر و گردن در برابر فشار محافظت کرده و دوام بالایی دارد. از دیگر مزیتهای لاتکس میتوانیم به خاصیت ارتجاعی آن اشاره کنیم. بالشهای طبی لاتکس برای کسانی که بالشی با دوام میخواهند انتخاب مناسبی است.
بالش طبی فوم هوشمند: همانطور که از نام این فوم مشخص است از مواد هوشمند ساخته شده است و زمانی که فرد سر خود را روی بالشت میگذارد متناسب با شکل سر و گردن فرد تغییر شکل خواهد داد. خاصیت ارتجاعی این فوم موجب میشود تا بالشت از سر و گردن در برابر فشار محافظت کند و این محصول را برای کسانی که از مشکلات گردن و ستون فقرات رنج میبرند مناسب کرده است.
بالش طبی مموری فوم: این بالشها از مواد نرم و انعطاف پذیر ساخته شدهاند و گرمای بدن را در زمان خواب به خود جذب میکنند. بالش مموری فوم دارای خاصیت شکل پذیری بوده و با شکل سر و گردن سازگاری پیدا میکند. این بالشت برای کسانی که گر گرفتگی یا فشار خون بالا دارند گزینه خوبی محسوب میشود.
میزان ارتفاع بالشت طبی
بالشهای طبی ارتفاعات متفاوتی دارند و شما حتماً باید در هنگام خرید بالشت طبی به وضعیت خواب و شرایط بدنی خود توجه کرده و بالشی با ارتفاع مناسب با آنها را انتخاب کنید.
بالش طبی با ارتفاع کم: اگر شما جزو افرادی هستید که عادت دارید به پشت بخوابید این بالشها را انتخاب کنید.
بالش طبی با ارتفاع متوسط: اگر به پهلو میخوابید بالش طبی با ارتفاع متوسط را انتخاب کنید.
بالشهای طبی پر ارتفاع: اگر از مشکلات ستون فقرات و گردن رنج میبرید بالشهایی با ارتفاع بالا را انتخاب کنید.
مزایا و معایب بالش طبی
انواع بالش طبی فواید و معایب مختلفی دارد و ما در این بخش تصمیم گرفتیم تا شما را با مزایای بالشت طبی و معایب آن آشنا کنیم.
کنترل فشار در نواحی مختلف بدن: بالشهای طبی فشار را روی قسمتهای مختلف بدن کنترل و تنظیم میکنند به همین دلیل هنگامی که فرد صبح از خواب بیدار میشود هیچ خستگی و فشاری را در بدن خود حس نخواهد کرد.
کمک به گردش خون: تمامی بالشهای طبی انعطاف پذیری خوبی دارند و موجب میشوند تا خون در بدن به خوبی به گردش در بیاید همین موضوع از کمردرد و گردن درد پیشگیری خواهد کرد.
قرارگیری صحیح اعضای بدن: بالشهای طبی به صورت طراحی شدهاند که گردن و ستون فقرات را به خوبی در یک راستا قرار میدهند و به قرارگیری صحیح شانهها نیز کمک کنند در واقع این بالشها موجب سالم ماندن تمام اندامهای بدن میشوند.
جلوگیری از ایجاد چین و چروک: بالشهای طبی از آنجا که یک کالای خواب مرغوب محسوب میشوند و به صحیح خوابیدن کمک میکنند از ایجاد چین و چروک در زنان و مردان نیز جلوگیری خواهند کرد. طبق نظریه پزشکان در سرتاسر دنیا نادرست خوابیدن و استفاده از کالای خواب نامرغوب موجب ایجاد چین و چروک در پوست صورت میشود.
رفع خروپف: بالشهای طبی میتوانند موجب رفع مشکل خروپف شوند. اگر شما یا همسرتان دچار خروپف هستید بالش طبی میتواند این مشکل را برطرف سازد.
معایب بالش طبی
شما با مزایای بالشهای طبی آشنا شدید اما شاید برایتان سوال باشد که معایب بالشهای طبی چیست؟ در این بخش شما را با معایب برخی از بالش طبی آشنا میکنیم.
- در برخی از بالشهای طبی فنر به کار رفته است و همین مسئله آنها را برای کسانی که دچار مشکلاتی چون آرتروز و گردن درد هستند مضر میکند.
- برخی از بالشهای طبی قابلیت شستشو ندارند و همین مورد یکی از معایب این دسته از بالشهای طبی محسوب میشود.
- بالش طبی از جنس پر ممکن است در برخی از افراد موجب ایجاد حساسیتهای پوستی و آلرژی شود.
نکات مهم خرید بالش طبی
در هنگام خرید بهترین بالش طبی باید شما به نکات مختلفی توجه کرده و محصولی را انتخاب کنید که با وضعیت خواب و شرایط بدنی شما هماهنگی داشته باشد در ادامه به بررسی این نکات میپردازیم.
اگر از گردن درد و مشکلات ستون فقرات رنج میبرید معمولا بالشهای طبی گوددار و گردندار انتخاب خوبی برای شما خواهند بود چرا که ستون فقرات را در وضعیت مناسبی قرار میدهند و از گردن شما محافظت میکنند.
یکی از مهمترین مواردی که در هنگام خرید بهترین بالشی طبی باید در نظر بگیرید انتخاب یک بالش با ارتفاع مناسب است و این موضوع به نوع مدل خوابیدن شما برمیگردد که در بخش بالا توضیح دادیم.
در هنگام خرید بالش طبی به ساختار مواد آن توجه کرده و به خوبی بررسی کنید. این مواد باید نرم بوده و خاصیت ارتجاعی داشته باشند تا بالش به خوبی با سر و گردن شما سازگار باشد.
اندازه بالش باید با اندازه شانههای شما تناسب داشته باشد.
قابلیت شستشوی بالش یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب و خرید بالش طبی است تا از بروز کپک و قارچ در بالش جلوگیری کرده و بهداشت حفظ شود. ناگفته نماند که روش شستشوی بالشهای طبی با توجه به نوع ماده تشکیل دهنده میتواند متفاوت باشد. اگر قصد خرید بالش معمولی را دارید پیشنهاد میکینم مقاله ” جامع ترین راهنمای خرید بالش ” را مطالعه کنید.
نتیجه گیری راهنما و انتخاب بالش طبی
بالشت طبی یکی از بالشهای موجود در بازار است که موجب کاهش دردهای گردن و شانه شده و به درمان و پیشگیری بیماریهایی چون دیسک کمر، آرتروز و مشکلات ستون فقرات کمک میکند. بالشهای طبی از لحاظ مواد سازنده، میزان ارتفاع و نوع ساختار با یکدیگر تفاوتهایی دارند که ما مفصل در این مقاله از اویتا به توضیح هر یک پرداختهایم. در هنگام خرید بالشت طبی حتماً به نکات مهمی که آنها را بررسی کردهایم توجه کنید و در نهایت باید بگوییم که قیمت بالش طبی با توجه به جنس، ابعاد و نوع برند میتواند متفاوت باشد.