بلاگ

بهترین زمان تعویض انواع تشک

بهترین زمان تعویض انواع تشک

تشک جزو یکی از اقلام مهم کالای خواب محسوب می‌شود که در بهبود کیفیت خواب افراد نقش مؤثر و پر رنگی دارد و برای تجربه خوابی راحت و آرام کمک بخصوصی به شما می‌کند. با گذشت زمان و استفاده مکرر از تشک، ممکن است تشک شما کیفیت اولیه خود را از دست دهد و نشانه‌هایی از فرسودگی و سایش نشان دهد که در نهایت می‌تواند در خواب شما تداخل و ناهماهنگی ایجاد کند و شما نتوانید خواب با کیفیتی را تجربه کنید. پس تعویض منظم تشک علاوه بر حفظ بهداشت فردی، به حفظ سلامت و راحتی خواب شما کمک ویژه‌ای می‌کند.

به طور کلی عمر متوسط تشک بر اساس تحقیقات متخصصین بین ۷ تا ۱۰ سال است، اما باید بدانید که عوامل گوناگونی مانند الیاف تشک، نحوه نگهداری از آن و… می‌توانند در آن نقش داشته باشند. به همین جهت در ادامه این مقاله از فروشگاه کالای خواب اویتا قصد داریم به بررسی بهترین زمان تعویض برای انواع تشک بپردازیم، پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

عوامل مؤثر بر زمان تعویض تشک

هنگام تعویض تشک عوامل مختلفی می‌توانند بر ماندگاری و طول عمر مفید تشک خواب نقش داشته باشند که هر یک از آنها می‌توانند به نوبه خود بر طول عمر و عملکرد آن تأثیر بگذارند. شما می‌توانید با توجه به این عوامل مؤثر عمر تشک خود را افزایش دهید و زمان تعویض تشک خوشخواب خود را به تعویق بیندازد تا بتوانید در هزینه‌ها صرفه جویی کرده و از تشک خود به بهترین نحو ممکن استفاده نمایید.

نوع تشک

همان‌طور که می‌دانید مواد و متریال اولیه که در ساخت انواع بهترین تشک ‌های خواب به کار می‌روند، ارتباط مستقیمی با طول عمر تشک دارند که هر یک انواع تشک‌ها طول عمر متفاوتی دارند. به عنوان مثال تشک‌های فنری یا تشک‌های فومی عمر مفید کوتاه‌تری نسبت به سایر تشک‌ها دارند و بیشتر دچار آسیب و فرورفتگی می‌شوند، در حالی که تشک‌های لاتکس به دلیل ساختار طبیعی و مقاوم خود عمر مفید طولانی‌تری در مقایسه با سایر تشک‌ها دارند و به طور متوسط می‌توانند حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد استفاده قرار بگیرند، البته به شرطی که لاتکس طبیعی نه مصنوعی در آنها به کار رفته باشد.

نحوه نگهداری و مراقبت از تشک

یکی دیگر از عوامل مؤثر در حفظ طول عمر تشک و زمان تعویض آن، نحوه نگهداری و مراقبت از آن است. تشک نیز همانند سایر لوازمی که در روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرند، نیاز به مراقبت‌های خاص خود را دارد که در ادامه به چند نکته مهم برای نگهداری و مراقبت از تشک اشاره می‌کنیم.

  • استفاده از محافظ تشک

استفاده از محافظ تشک اهمیت بسیار بالایی دارد؛ چرا که محافظ تشک می‌تواند مانعی بین بدن شما و تشک ایجاد کند تا از عبور هرگونه مایعات، رطوبت، انواع لکه، تعریق بدن، گرد و غبار احتمالی و… جلوگیری کرده و از تشک شما در برابر مواد آلرژی‌زا محافظت کند.

  • چرخاندن تشک

فرو رفتگی تشک‌ها امر طبیعی است و شما باید هر ۱ الی ۳ ماه یکبار تشک خود را ۱۸۰ درجه بچرخانید، چرا که با جابه‌جا کردن تشک جای پا و صورت و بدن تغییر می‌کند و دیگر فشار وارد شده روی یک نقطه نخواهد بود و از فرورفتگی آن جلوگیری می‌شود. اگر تشک شما دو طرفه است، بهتر است هر ۶ ماه یکبار آن را برگردانید تا از هر دو طرف آن استفاده کنید.

  • تمیز کردن تشک

در طول استفاده از تشک ممکن است لکه‌هایی از خون یا ادرار و یا هر لکه‌ای بر روی آن ایجاد شود که بهتر است بلافاصله با آب سرد و صابون ملایم قسمت لکه شده را شستشو دهید و سپس برای از بین بردن باکتری‌ها و میکروب‌ها، می‌توانید از بخارشو استفاده کنید. به شما توصیه می‌کنیم برای حفظ بهداشت بیشتر تشک از خوردن و آشامیدن روی تخت خودداری نمایید.

اگر نحوه صحیح شستشو و محافظت از تشک خود را نمی‌دانید، برای کسب اطلاعات و آگاهی بیشتر می‌توانید مقاله مربوط به روش‌های کاربردی از بین بردن بوی بد و لکه انواع تشک تختخواب را مطالعه نمایید.

  • وزن و سنگینی

یکی از دلایلی که در تحلیل رفتن تشک خواب می‌تواند تأثیرگذار باشد، وزن و سنگینی افراد است. کسانی که وزن زیادی دارند به طور قابل توجهی شاهد فرسودگی و افتادگی بیش از حد تشک‌های خود هستند، در صورتی که در افراد کم وزن این اتفاق کمتر پیش می‌آید. همچنین تعداد نفرات نیز مهم است، تشک‌های دونفره معمولاً سریع‌تر از تشک‌های تک نفره فرسوده می‌شوند.

اگر قصد خرید بهترین تشک برای خود دارید، اما نمی‌دانید چه سایزی باید خریداری نمایید تا به طور کامل اندازه و دقیق باشد، به شما پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مربوط به سایز و اندازه استاندارد انواع تشک‌های تک نفره، دونفره و زمینی را مطالعه نمایید.

از سایر نکات مهم برای حفظ طول عمر تشک می‌توان به موارد زیر نیز اشاره نمود.

  • جلوگیری از پریدن کودکان روی تخت خواب: پریدن روی تشک به ساختار تشک آسیب جدی می‌رساند.
  • استفاده از زیر انداز چوبی: بهتر است از زیر انداز چوبی استفاده کنید؛ زیرا زیرانداز چوبی به تهویه مناسب تشک کمک می‌کند و از ایجاد رطوبت جلوگیری می‌کند.
  • حفظ فاصله از دیوار: برای اینکه هوا به خوبی جریان پیدا کند، فاصله‌ای بین تشک و دیوار ایجاد کنید.
  • استفاده از روبالشی و ملحفه تمیز: ملحفه و روبالشی خود را مرتب بشویید تا از انتقال هرگونه کثیفی و باکتری به تشک جلوگیری شود.

زمان مناسب تعویض تشک بر اساس انواع مختلف آن

تشک‌ها انواع مختلفی دارند و بر اساس نوع مواد سازنده و نحوه عملکرد، دوام و ماندگار دسته بندی می‌شوند و در حال حاضر تشک‌های طبی به دلیل حذف دردهای عضلانی و بهبود کیفیت خواب افراد جز پر فروش‌ترین و محبوب‌ترین تشک‌ها محسوب می‌شوند. در ادامه به بررسی بهترین زمان تعویض تشک برای انواع مختلف آن می‌پردازیم.

تشک‌ های فنری

از قدیمی‌ترین و شناخته‌ترین تشک‌ها می‌توان به تشک‌های فنری اشاره کرد که از انواع مختلف فنرهای مارپیچ مانند فنرهای پاکتی یا متصل به هم ساخته شده‌اند. این نوع تشک معمولاً طول عمر کمتری نسبت به سایر تشک‌ها دارند و به طور متوسط هر ۷ تا ۱۰ سال یکبار نیاز به تعویض دارند. البته اگر این تشک‌ها دو طرفه باشند، با چرخاندن آنها می‌توانید مدت زمان بیشتری از این تشک‌ها استفاده نمایید.

تشک مموری فوم

از بهترین و باکیفیت‌ترین انواع تشک‌‌های موجود در بازار، تشک‌های مموری فوم هستند که نسبت به حرارت و فشار بدن واکنش نشان می‌دهد و با فرم و وزن بدن افراد تطبیق پیدا کرده و شکل می‌گیرند. این نوع تشک معمولاً عمر مفید بیشتری دارند و بعد از گذشت ۸ تا ۱۰ سال یا حتی بیشتر نیاز به تعویض دارند.

تشک لاتکس

تشک‌های لاتکس در دو نوع طبیعی و مصنوعی در بازار موجود هستند که نوع طبیعی آن به دلیل ساختار طبیعی و مقاوم خود، دوام و طول عمر بیشتری دارد. تشک‌های لاتکس جز بادوام‌ترین و منعطف‌ترین تشک‌ها محسوب می‌شوند و کم‌ترین فشار را بر بدن افراد وارد می‌کنند و می‌توانند ۲۰ تا ۲۵ سال مورد استفاده قرار بگیرند.

تشک هیبریدی

تشک های هیبریدی ترکیبی از تشک‌های فنری و فوم هستند که ظاهری مشابه به تشک‌های فنری دارند و از ویژگی‌های تشک مموری فوم، کاهش فشار به نواحی حساس بدن، تأثیرپذیری از حرارت و فرم بدن را در خود بر می‌گیرد. طول عمر و ماندگاری این نوع تشک به کیفیت مواد به کار رفته در آن بستگی دارد و بین ۸ تا ۱۰ سال پس از استفاده نیاز به تعویض دارند.

نشانه‌های ضروری تعویض تشک

با گذشت زمان و استفاده مکرر تشک‌ها کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهند و فرسوده می‌شوند و به مرور زمان ممکن است به سلامتی شما آسیب برسانند. بنابراین، تشخیص زمان مناسب برای تعویض تشک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در ادامه این مطلب شما را با برخی از نشانه‌های اصلی زمان تعویض تشک آشنا می‌کنیم، همراه ما باشید.

  • اگر هنگام بیدار شدن با دردهای مزمن در ناحیه کمر، گردن یا شانه‌ها مواجه می‌شوید، ممکن است نشانه‌ای از فرسودگی تشک باشد.
  • اگر به سختی خوابتان می‌برد یا خواب بسیار سبک و پرتی دارید، ممکن است تشکتان از حمایت کافی برخوردار نباشد.
  • اگر تشک شما دارای فرورفتگی است یا شکل کلی آن تغییر کرده، نشان‌دهنده از دست دادن حمایت آن است و باید آن را تعویض کنید.
  • اگر هنگام خوابیدن روی تشک، شاهد صدا دادن آن هستید. لایه‌های داخلی یا فنرهای تشک شما دچار آسیب شده است.
  • اگر تشک شما دارای لکه‌های عمیق است و بوی بد و نامطبوعی دارد که به سختی تمیز می‌شود، باید آن را عوض کنید.

در کنار خرید تشک، شما باید مناسب‌ ترین بالش برای خواب را برای خود نیز تهیه کنید تا با خیال راحت و با آرامش کامل خوابی با کیفیت را تجربه کنید، به همین منظور به شما پیشنهاد می‌کنیم پیش از خرید بهترین بالش، مقاله مربوط به جامع ترین راهنمای خرید بالشت را مطالعه نمایید.

تشک خود را چه زمانی تعویض کنم؟

همان‌طور که مشاهده کردید، در این مقاله از مجموعه کالای خواب اویتا شما را عوامل مؤثر بر تعویض انواع تشک‌ها و مناسب‌ترین زمان تعویض آن آشنا کردیم. به طور کلی تعویض تشک تأثیر زیادی بر سلامتی جسم و روح افراد دارد. شما می‌توانید با توجه به موارد بیان شده در این مطلب زمان تعویض تشک تختخواب خود را تشخیص داده و به فکر تشکی جدید باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *